GENIUS

Többpontos elektromos zár

A KFV-Génius zárrendszert, különböző zártípusokban:

  1. ékzár
  2. kampózár
  3. ékzár és kampózár kombináció
  • Mechanikus és elektronikus, lakó- és kereskedelmi épületek biztonsági igényeknek felel meg a GENIUS zártípus – a híres német KFV cég gyártmánya.
  • Többpontos elektronikus zár, mely automatikus ajtókizárást és bezárást biztosít, egyesíti a mechanikus többpontos zár, legújabb elektronika komfort, biztonsági funkciókat.             A zár, integrált vezérlő elektronikával és elektronikusan vezérelt meghajtóval diszponál.
  • Az ajtó, automatikus becsukásával, záródik – retesz és a kiegészítő záró rendszer összetolással (kampók, ékek, ill. a kombinációjuk). Abban az esetben,ha az ajtót nem sikerül elektronikusan bezárni, (például: a mechanikus akadályok miatt), a rendszer ezt rögtön hangjelzéssel jelzi. Az áram kiesésnél,a zárat klasszikus kulcsfordulattal lehet kezelni.
  •  GENIUS-t a külső rendszerekre lehet csatolni, mint például: elektronikus ajtó meghajtóra vagy biztonsági rendszerre, és különböző berendezésekkel lehet őket kezelni – memóriakártya leolvasóval, újérzékelővel, billentyűzettel és stb. Csatlakozás a külső órakapcsolóra, lehetővé teszi, az átmenetet a nappali és az éjjeli rezsimen. A nappali rezsim alatt, az ajtócsukással automatikusan kilövődik a nyíl a zárból, viszont az éjjeli rezsim alatt, kilövődik a retesz,és a kiegészítő záró rendszerek is.